0700 15 15 1 02 980 20 68

Получете бърза оценка.

Полето "Име" е задължително
Полето "Фамилия" е задължително
Моля въведете валиден email адрес
Полето "Телефон" е задължително
Полето е задължително
Полето е задължително
Полето е задължително
Полето "Съобщение" е задължително

Защо да продавате с нас

Продавайте сега
Видео
Видео
ZFE

Спечелете уникален уикенд в Zornitza Family Estate + 0% комисион на продажбата.

Клиентите, които сключат договор за продажба на имота си с First Estates до края на годината, ще участват в томбола, от която могат да спечелят уикенд за двама в невероятния Relais & Châteaux, Zornitza Family Estate. Към изживяването е включена 5-степенна вечеря от Шеф Веселин Калев, съчетана с вино в техния fine dining ресторант.

Ако победителят е сключил ексклузивен договор за продажба на имота си с First Estates той/тя ще се възползва от 0% комисиона при продажба на имота.

Услуги за Продавачи

Нашите международни консултанти и експерти от гр.София ще ви помогнат да се свържете с чуждестранни и местни клиенти. Научете как нашите услуги, свързани с продажба на недвижими имоти ще ви помогнат да извлечете най-добрата полза от вашия имот.

Процесът за Продажба

Първа среща

За улесняване на процеса на продажба на вашия недвижим имот, ние имаме нужда да разберем какво ви мотивира да продавате в този момент. Например, може да целите конкретна крайна дата за реализиране на продажба или да имате други условия, които трябва да бъдат съобразени. Ние искаме да опознаем Вас и да разберем какви са Вашите очаквания към нас. Обичайно провеждаме първата среща във Вашият имот, за да можем да изготвим първоначална оценка на имота, да ви запознаем с нашият начин на работа и с договорите ни. Ние се гордеем с поддържането на прозрачнoст на процеса и на добра комуникация с клиентите.

Проверка на собствеността

На първата ни среща, ние извършваме оглед на имота, за да преценим състоянието му и да определим кои са неговите уникални предимства за реализиране на добра продажба. В зависимост от локацията на имота и неговата стойност, ние даваме и съвети как имота да бъде допълнително подобрен. На тази среща подписваме с Вас Договор за посредничество, за да формализираме нашите отношения.

Подготовка на имотът

Когато потенциалните купувачи посещават вашия имот, те трябва да виждат техният нов дом, а не вашият стар. Един имот, който е чист и добре поддържан, улеснява клиентите, докато имот с очевидни проблеми, ги кара да се замислят и за други недостатъци. Поради тази причина, всеки имот подлежи на някакъв вид подготовка. В зависимост от цената на имота, това може да означава всичко, от основно почистване и дребни поправки, до по-големи ремонтни дейности или преустройства на имота, ако желаете да го предлагате като луксозна оферта. Ние можем да ви помогнем с организирането на подготовката на имота, а нашият фотограф след това ще направи професионални снимки и видео за рекламирането му в ползваните от нас маркетингови медии.

Ценова стратегия

Нашата цел е да осигурим успешната продажба на вашия имот, а за да постигнем това, ние трябва да сме сигурни, че той се предлага на пазара на правилната цена. Пазарът на недвижими имоти в гр. София предлага много имоти, които са със завишени пазарни цени, а те се продават години наред, докато имоти, които са на близки до пазарните цени, се продават за седмици, в някои случаи за дни. За постигането на целта ние провеждаме сравнителен анализ на пазара, конкретно за за локацията на вашия имот и установяваме неговата справедлива пазарна стойност. Ние ви предоставяме и нашите препоръки за пазарно оправдани подобрения в имота, съобразени със стойността му, които биха могли да повишат продажната цена.

Обяви и Реклама

Тъй като повечето търсения на имоти започват онлайн, ние представяме онлайн вашия имот, целейки той да създава добро впечатление пред потенциалните клиенти дори и да са го посетили лично. Ние изработваме визуално разпределение на помещенията в имота, извършваме професионално заснемане на всички предлагани от нас имоти, включително и на ексклузивните, както и изготвяме видео тур в имотите. В допълнение към публикуването във водещите портали за продажба на недвижими имоти ( imot.bg, imoti.net, homes.bg, domaza.com, etc ), ние също имаме бърза програма за предлагане, в която насочваме вашата оферта към нашата мрежа от активни клиенти. Нашият уебсайт привлича около 15 000 уникални посетители на месец, които се възползват от функционалността за търсене на имоти, както и от ценното информационно съдържание.

Оглед на Вашият дом

Когато настъпи моментът потенциалните клиенти да посетят Вашия имот, е важно да им осигурим добро изживяване. Осветлението в имота трябва да бъде включено, щорите вдигнати, да бъде почистен, както е бил подготвен за професионалното заснемане. Предоставянето на ключ на вашият консултант обикновено означава повече огледи, тъй като организирането им трябва да бъде съобразено само с графика на купувача. Да ползвате консултант при оглед е полезно за продажбата, защото консултантът умее да презентира и рекламира имота, да създава правилното мнение в купувачите, без да се налага вие да полагате някакви усилия в тази насока.

Приемане на оферти и договори

Когато получим оферта, ние ви информираме за условията й, както и за потенциалния купувач. С информацията получена от Вас за конкретните приоритети на вашата продажба, ние ви помагаме да изберете най-добрата оферта и организираме подписване на стоп депозит за имота (обикновено на стойност 1% от продажната цена). През следващите две седмици подготвяме Предварителен договор за покупко-продажба съобразен с условията и на двете страни, целящ справедливост и равнопоставеност. През целия този процес предоставяме на страните пълна комуникационна прозрачност и помагаме в комуникацията с банки, нотариуси, държавни и общински институции.

Предварителният договор

Предварителният договор е първият сериозен документ и при подписването му продавачът и купувачът договарят права и задължение един към друг. В него подробно се описват имотът, начин на плащане на продажната цена, отбелязват се евентуалните вещни права на трети лица върху имота и договорен срок за заличаването им, както и краен срок за изповядване на продажбата под формата на нотариален акт пред Нотариус. В договора се определят условията и размера на дължими неустойки, ако една от страните не изпълни своите задължения. Важно е този договор да е ясно и отчетливо написан, за да може сделката да приключи успешно. Нашият приоритет е да подкрепяме клиентите си и да се уверим, че те са осведомени и при възникнали проблеми им помагаме за тяхното разрешаване. Предлагаме за целия процес на продажба на клиентите си фирмен юрист -специалист във вещното право, който работи съвместно с адвокатите на страните и с техните представители, ако има такива.

Подписване на нотариален акт за покупко-продажба

Фирменият юрист и Вашият консултант са в постоянен контакт с нотариуса, който страните по сделката са избрали, за нейното финализиране. Предлагаме на нашите клиенти преглед на проект на нотариален акт, обсъждането му, потвърждаваме размера на данъци и такси, и начина им на плащане. Ние насрочваме среща с нотариуса и уточняваме документите, които и двете страни по сделката следва да предоставят, за да може тя да се извърши. След като продажбата приключи, ние ви свързваме с купувача, за да организираме подписването на протокол за владение. При желание да инвестирате в нов имот, разбира се, оставаме на ваше разположение!

Основни предимства

  • Международен екип
  • Качествени чуждестранни и местни купувачи
  • Вътрешен юрист специалист във вещно право и координатор по продажбите
  • Помощ при реинвестиране в недвижим имот!

Направете бърза оценка на стойността на вашият дом

Направете го сега

Продавайте с Фърст Естейтс

Продавайте сега