0700 15 15 1 02 980 20 68

Получете бърза оценка.

Полето "Име" е задължително
Полето "Фамилия" е задължително
Моля въведете валиден email адрес
Полето "Телефон" е задължително
Полето е задължително
Полето е задължително
Полето е задължително
Полето "Съобщение" е задължително

Продайте имота си бързо и на най-добрата възможна цена с first.bg

Check

Над 5 000 успешни продажби

Check

Международен екип с богат опит

Check

Богато портфолио от местни и международни купувачи

Check

Професионална юридическа помощ

Изпратете запитване

Попълнете формата и ще получите обаждане.

Полето "Име" е задължително
Полето "Фамилия" е задължително
Моля въведете валиден email адрес
Полето "Телефон" е задължително

Услуги за Продавачи

Нашите многонационални и професионални консултанти ще Ви помогнат да се свържете с международни и местни клиенти. Услугите на First Estates гарантират бърза реализация и продажба на Вашия имот.

Видео

Процес по продажба

Първа среща

Show more Show less

За улесняване на процеса на продажба на вашия недвижим имот, ние имаме нужда да разберем какво ви мотивира да продавате в този момент. Например, може да целите конкретна крайна дата за реализиране на продажба или да имате други условия, които трябва да бъдат съобразени. Ние искаме да опознаем Вас и да разберем какви са Вашите очаквания към нас. Обичайно провеждаме първата среща във Вашият имот, за да можем да изготвим първоначална оценка на имота, да ви запознаем с нашият начин на работа и с договорите ни. Ние се гордеем с поддържането на прозрачнoст на процеса и на добра комуникация с клиентите.

Проверка на собствеността

Show more Show less

На първата ни среща, ние извършваме оглед на имота, за да преценим състоянието му и да определим кои са неговите уникални предимства за реализиране на добра продажба. В зависимост от локацията на имота и неговата стойност, ние даваме и съвети как имота да бъде допълнително подобрен. На тази среща подписваме с Вас Договор за посредничество, за да формализираме нашите отношения.

Подготовка на имот за продажба

Show more Show less

Когато потенциалните купувачи посещават вашия имот, те трябва да виждат техният нов дом, а не вашият стар. Един имот, който е чист и добре поддържан, улеснява клиентите, докато имот с очевидни проблеми, ги кара да се замислят и за други недостатъци. Поради тази причина, всеки имот подлежи на някакъв вид подготовка. В зависимост от цената на имота, това може да означава всичко, от основно почистване и дребни поправки, до по-големи ремонтни дейности или преустройства на имота, ако желаете да го предлагате като луксозна оферта. Ние можем да ви помогнем с организирането на подготовката на имота, а нашият фотограф след това ще направи професионални снимки и видео за рекламирането му в ползваните от нас маркетингови медии.

Ценова стратегия

Show more Show less

Нашата цел е да осигурим успешната продажба на вашия имот, а за да постигнем това, ние трябва да сме сигурни, че той се предлага на пазара на правилната цена. Пазарът на недвижими имоти в гр. София предлага много имоти, които са със завишени пазарни цени, а те се продават години наред, докато имоти, които са на близки до пазарните цени, се продават за седмици, в някои случаи за дни. За постигането на целта ние провеждаме сравнителен анализ на пазара, конкретно за за локацията на вашия имот и установяваме неговата справедлива пазарна стойност. Ние ви предоставяме и нашите препоръки за пазарно оправдани подобрения в имота, съобразени със стойността му, които биха могли да повишат продажната цена.

Реклама на имота

Show more Show less

Тъй като повечето търсения на имоти започват онлайн, ние представяме онлайн вашия имот, целейки той да създава добро впечатление пред потенциалните клиенти дори и да са го посетили лично. Ние изработваме визуално разпределение на помещенията в имота, извършваме професионално заснемане на всички предлагани от нас имоти, включително и на ексклузивните, както и изготвяме видео тур в имотите. В допълнение към публикуването във водещите портали за продажба на недвижими имоти ( imot.bg, imoti.net, homes.bg, domaza.com, etc ), ние също имаме бърза програма за предлагане, в която насочваме вашата оферта към нашата мрежа от активни клиенти. Нашият уебсайт привлича около 15 000 уникални посетители на месец, които се възползват от функционалността за търсене на имоти, както и от ценното информационно съдържание.

Оглед на имота

Show more Show less

Когато настъпи моментът потенциалните клиенти да посетят Вашия имот, е важно да им осигурим добро изживяване. Осветлението в имота трябва да бъде включено, щорите вдигнати, да бъде почистен, както е бил подготвен за професионалното заснемане. Предоставянето на ключ на вашият консултант обикновено означава повече огледи, тъй като организирането им трябва да бъде съобразено само с графика на купувача. Да ползвате консултант при оглед е полезно за продажбата, защото консултантът умее да презентира и рекламира имота, да създава правилното мнение в купувачите, без да се налага вие да полагате някакви усилия в тази насока.

Приемане на оферти и договори

Show more Show less

Когато получим оферта, ние ви информираме за условията й, както и за потенциалния купувач. С информацията получена от Вас за конкретните приоритети на вашата продажба, ние ви помагаме да изберете най-добрата оферта и организираме подписване на стоп депозит за имота (обикновено на стойност 1% от продажната цена). През следващите две седмици подготвяме Предварителен договор за покупко-продажба съобразен с условията и на двете страни, целящ справедливост и равнопоставеност. През целия този процес предоставяме на страните пълна комуникационна прозрачност и помагаме в комуникацията с банки, нотариуси, държавни и общински институции.

Предварителен договор

Show more Show less

Предварителният договор е първият сериозен документ и при подписването му продавачът и купувачът договарят права и задължение един към друг. В него подробно се описват имотът, начин на плащане на продажната цена, отбелязват се евентуалните вещни права на трети лица върху имота и договорен срок за заличаването им, както и краен срок за изповядване на продажбата под формата на нотариален акт пред Нотариус. В договора се определят условията и размера на дължими неустойки, ако една от страните не изпълни своите задължения. Важно е този договор да е ясно и отчетливо написан, за да може сделката да приключи успешно. Нашият приоритет е да подкрепяме клиентите си и да се уверим, че те са осведомени и при възникнали проблеми им помагаме за тяхното разрешаване. Предлагаме за целия процес на продажба на клиентите си фирмен юрист -специалист във вещното право, който работи съвместно с адвокатите на страните и с техните представители, ако има такива.

Подписване на нотариален акт за покупко-продажба

Show more Show less

Фирменият юрист и Вашият консултант са в постоянен контакт с нотариуса, който страните по сделката са избрали, за нейното финализиране. Предлагаме на нашите клиенти преглед на проект на нотариален акт, обсъждането му, потвърждаваме размера на данъци и такси, и начина им на плащане. Ние насрочваме среща с нотариуса и уточняваме документите, които и двете страни по сделката следва да предоставят, за да може тя да се извърши. След като продажбата приключи, ние ви свързваме с купувача, за да организираме подписването на протокол за владение. При желание да инвестирате в нов имот, разбира се, оставаме на ваше разположение!