0700 15 15 1 02 980 20 68

Защо да купувате с нас?

Видео

Услуги за купувачи

Дали нашият първи контакт е в резултат на проявен интерес към рекламиран от нас имот или търсите брокер, който да ви представлява в процеса на закупуване на имот, ние винаги се стремим да Ви помогнем възможно най-бързо и най-ефикасно.

Процес при закупуване

Първа среща

С първия проведен телефонен разговор ние извършваме кратък преглед на Вашите изисквания, за да Ви свържем с консултант на First Estates, който има опит с намирането на точния имот, търсен от Вас. Първата ни среща протича в нашия офис, където Ви консултираме, отсяваме специфичните Ви нужди, задължителните Ви условия и тези, които биха могли да бъдат обект на преговори. Ако имате бизнес партньор, това е идеалното време да уеднаквите и изясните подробностите и с него. Приоритет е след края на срещата да сме с ясна представа за Вашите изисквания, за да сме сигурни, че не губим време в огледи на имоти, несъответстващи на тях. С ясната представа какво точно търсите ние можем да представим имоти, райони и други оферти, които не сте виждали или не са

Бюджетна готовност и възможности за кредит

По време на първата ни среща можем да Ви предложим и съдействие в организирането на Вашите финанси за процеса на закупуване. Нашата задача е да се погрижим Вашият бюджет да отговори на Вашите изисквания и в случай, че това не стане - да направим малки промени, за да получите най-доброто срещу Вашата инвестиция. Каква част от плащането Ви ще е в брой и колко от банков кредит? Ако имате нужда от кредит, разполагаме с услугата за кредитно консултиране без обвързване, Dilarius Financial Services ще Ви помогнат да получите най-доброто предложение за кредит. Ние се кореспондираме с избраната от Вас банка и съдействаме със снабдяването на всички актуални документи, необходими за получаването на адекватно първо одобрение на кредитната сума.

Търсене на имот

Нашата цел е да открием правилния имот за Вас. Търсим в нашата база данни с над 1000+ имота, най-голямата търсачка за недвижими имоти и оферти от други местни агенции. Без значение от коя агенция е предложен имотът, ние ще Ви го покажем без допълнителна такса. Ние поддържаме връзка с повечето от местните строители, но имаме достъп и до оферти, които не се рекламират на пазара или са от частни лица. Нашите клиенти се възползват от предимствата на First Club (линк до first club), където представяме нашите най-нови предложения 24 часа преди да са рекламирани на нашия сайт и 48 часа преди да са стигнали и до останалите локални търсачки. Най-важното е, че филтрираме фалшивите обяви, спестявайки Ви време и усилия!

Опции за офертно представяне

Чрез нашето подробно търсене, ние Ви изпращаме оптимизиран списък с имоти, които срещат Вашите изисквания и най-важните условия за Вас, като ги изпращаме директно до Вашата електронна поща. Често работим с купувачи извън България, затова бихме се радвали да ви консултираме и по Skype или по телефона, за да прегледаме възможните опции и да отговорим на въпросите Ви. Следваща стъпка е организирането на оглед, съобразен с Вашето свободно време.

Огледи на имоти

Обикновено за извършване на оглед се срещаме директно на адреса на имота. За клиентите, които не са в града, можем да се срещнем на централна локация, от където да Ви придружим до точните локации. Предлагаме също и вечерни огледи, както и в съботни дни. Първите три огледа са решаващи, защото на място затвърждаваме Вашите предпочитания. По време на огледите Ви даваме съвети и търсим кои оферти са най-близки до Вашия интерес. Насърчаваме Ви да не избирате Вашия агент, защото Ви показва имот, който Ви харесва, а по нивото на обслужване, което получавате от него.

Отправяне на оферта и водене на преговори

При постигане на съгласие, вие и продавачът сключвате стоп-депозит, в който се залагат основните условия на сделката, и като купувач се задължавате да заплатите сума обикновено в размер на 1 % от цената на съответния имот. Тогава за нас е приоритет да Ви подпомогнем с успешното комуникиране с продавача. Ако покупката е обвързана с ипотека, ние снабдяваме банката с цялата информация, засягаща имота. В случай, че продавачът също се представлява от нашата агенция, позицията ни за преговори e още по-добра. Целта ни е да накараме и двете страни да сложат картите на масата; продавачът да получи цената, а купувачът - собствеността на имота. Ние действаме и като медиатори и, разбира се, Ви оказваме помощ при всички казуси, които биха възникнали.

Предварителен договор

Предварителният договор е първият сериозен документ със законови задължения между купувача и продавача. Договорът се изготвя от адвоката на агенцията (ако прецените, със съгласието на Вашия личен адвокат) и предоставяме детайлно описание на имота, състоянието му, начин на плащането, описваме възможни тежести и условията за заличаването им и конкретизираме срок, който е необходим да се завърши сделката с нотариален акт. Ние запознаваме клиентите, които купуват за пръв път имот, с целия процес на покупката, обясняваме съдържанието на всеки документ и чертаем времеви план, в който обичайно протича сделката. Ако покупката не включва банков кредит е възможно да приключим сделката до 30 дни. За сделки обвързани с кредит, можете да очаквате 2 месеца до реализиране на сделката. През целия процес ние разрешаваме проблемите, които възникват, защитаваме интересите на нашите купувачи и следим за тяхното запазване.

Приключване на сделката

Нашият адвокат съгласува с продавача представянето на всички нужни документи, нужни за протичането на безпроблемно прехвърляне на собствеността и преглежда проекта на бъдещия нотариален акт, който страните ще подпишат. Ако заплащането се извършва с банков кредит, адвокатът ни се уверява, че са спазени всички изисквания на банката за одобрение на имота като обезпечение на кредита. Ние организираме с нотариус денят и часът на сделката и подсигуряваме присъствието на страните да бъде с необходимите документи. Ако е нужно за нашите чуждестранни клиенти, можем да осигурим и преводач. Ние сме до нашите клиенти по време на предаване на владението на имота и подписване на приемо-предавателен протокол, получаване на ключовете, както и следим за заплащането на всички комунални сметки от продавача.

Грижа за клиента след покупката

Ние от First Estates, се грижим за нашите клиенти и след предаването на ключовете - ние желаем те да получат лесно и безпроблемно собствеността. Напомняме Ви да декларирате имота и да смените титуляра на партидите към комуналните доставчици. Ако желаете да направите цялостен ремонт, можем да Ви свържем с нашите доверени строители или с екипа ни от интериорни дизайнери. Също предлагаме услуги за управление на имота, ако имате интерес да го отдавате под наем и, разбира се, да Ви свържем с потенциални наематели.

Основни предимства

  • Екип от местни и чуждестранни експерти
  • Вътрешен адвокат и финансов съветник
  • Представяме целия пазар в София
  • Експертни услуги, които спестяват Време и Пари!

Нека открием перфектния имот

За продажба