0700 15 15 1 02 980 20 68

More Than Just Real Estate Vol.1 - Боряна Ватова

На фокус

More Than Just Real Estate Vol.1 - Боряна Ватова

Публикувано

05/07/2024

More Than Just Real Estate Vol.1 - Боряна Ватова

С вълнение представяме нашия нов проект More Than Just Real Estate в партньорство с Татяна Лебедянская (@tattio), фотограф и създател на контент, базирана в София.


Нашият проект подчертава момента, когато пространството става повече от просто собственост; то се превръща в източник на сила и вдъхновение.


Интервюирахме невероятни хора – от художници до дизайнери и собственици на бизнес – всеки със своето уникално пространство и път.


Те отварят вратите си, за да споделят своите истории.С радост започваме нашия проект с една много изискана модна личност. Срещнахме се с Боряна Ватова в нейното домашно студио и разговаряхме за нейната визия и специалната връзка между нейния дом и работното пространство.


Боряна в момента изгражда собствен моден бранд на име MIZŪMI, който почита личната идентичност и силата на характера. Философията на MIZŪMI е, че индивидуалността на жената трябва да определя нейния естетически вид, а не диктатът на бранда. MIZŪMI се обръща към дълбоката вътрешна същност, като преживяване на изкуството, индивидуализмът и присъствието в момента.


Наред с модния бранд, тя предлага услуги за "Личен Брандинг" и "Личен Стайлинг". Тя работи в тясно сътрудничество с клиентите, за да създава визии, които допълват техния стил и отразяват тяхната същност, като подчертават индивидуалността и самоизразяването. Разгледайте нейната идентичност на личния й уебсайт.Как пространството, в което живеете и работите, вдъхновява вашето творчество? 


Обожавам минимализма, с много светлина и въздух. Моето студио е почти монохромно пространство, което служи като фон за моите експерименти. Креативният център на моето студио е мудбордът, който е концентрация на идеи и образи, които ме вдъхновяват в момента.


Какво Ви вдъхновява като дизайнер за създаването на определен модел или цяла колекция?


Вдъхновението ми идва от концепции за пространство, свобода и светлина. Вярвам, че модата трябва да не засенчва идентичността, а да подчертава нейната същност, енергия и присъствие. Моите дизайни са създадени да позволят на жените и мъжете да изразят своята сила и свобода чрез чисти форми и минимализъм.

 


 

Какъв е Вашият стил/почерк?

 

Стилът, в който творя е минималистичен и изчистен, като фокусът е върху силуета. Стремя се да създавам дрехи с чисти силуети и логически позиционирани линии. Дрехи, които позволяват на жените и мъжете не просто да бъдат забелязани, но и запомнени, оставяйки незабравим отпечатък със своето присъствие и енергия. 

 

В основата на моята философия е убеждението, че модата не трябва да засенчва носещия я, а по-скоро да подчертава неговата истинска същност. В свят, често изгубен в еднообразие, не искам да показвам дрехи, искам да показвам: идентичност, сила на характера, самоизразяване, прямота.

 

 

 

Как бихте описали един Ваш работен ден?

 

Моят работен ден започва с внимателно планиране и проучване. Прекарвам време в анализиране на тенденции и материали, след което се потапям в процеса на дизайн. Важно за мен е да поддържам баланс между креативността и бизнес процесиите. Работата ми включва също комуникация с екипа и партньорите, за да гарантираме, че всички елементи на бранда са представени консистентно и вдъхновяващо.
Обичате ли да се обграждате със значими неща, които влияят на вашата работа?


Да, много се интересувам от философията на Фън Шуй и имам магически китайски амулет, който ме намери по специален начин. Видях го и почувствах мигновена връзка, сякаш е създаден за мен. Малко е изгорял от слънцето, но това го прави още по-специален и енергиен символ за мен. Този амулет олицетворява седемте важни насоки в живота: здраве, любов, богатство, благосъстояние, късмет, успех, кариера и дом и семейство. Поставен над входа на дома или офиса ми, той привлича тези седем благословии. За мен е съвършеното въплъщение на Фън Шуй, постоянен напомнител за баланс и хармония.


 

 

Какво искате да покажете на света с Вашите модни произведения?

 

С моите модни произведения искам да покажа на света, че модата може да бъде средство за себеизразяване и индивидуалност. Желая жените да се чувстват уверени и свободни, когато носят MIZŪMI и да излъчват своята същност, без да се губят зад стереотипи. Модата за мен е начин да подчертая красотата и силата.

 

Тя е решителна. Преди да стреля, тя прицелва внимателно, отделя достатъчно време да изчисли, да проучи и тогава стреля право в целта. Тя прави само един ход и той е най-добрият.

Сила на характера, самоизразяване, прямота.

 


И последният въпрос – споделете 3 от любимите си места в София


Моите три любими места в София са:

Бар: Ж, Sabale и All U Re


Project by @firstestatesagency

Featuring @boriannavatova 

Photography&edits @tattio @tatianalebed.ph

Creative direction @annagreenwich