0700 15 15 1 02 980 20 68
First Estates

Силвия Янчева

Старши имотен консултант Контакт

1. От къде сте?

Родена съм в гр. Ямбол, един град с интересни исторически забележителности и чудесни хора.
Ямбол е един от най-старите градове не само в България, но и в Европа. Данни за живот в околностите на града датират още от 6 хилядолетие преди новата ера. В близост до града е голямото тракийско селище с името Кабиле, което е важна крепост в държавата на Филип Македонски.
Вече 30 години живея в гр.София и имах възможността през тези години да наблюдавам многообразни промени, от етапите на реституция, връщане нa стари имоти и сгради, строителството на нови магазини, търговски центрове,индустриални зони. Постепенно се реставрираха онези непреходни културно-исторически ценности, които я превърнаха в истински европейски град.

2. Какъв е предишният ви професионален опит или образование?
Завършила съм висше педагогическо образование. Работила съм в няколко елитни училища в гр.София преди да се пренасоча към сферата на недвижимите имоти, в която съм вече почти 20 години.
Оказа се, че уменията за убеждаване, мотивиране и запазване на спокойствие, придобити в първата сфера, са изключително полезни и в работата с недвижими имоти. Предпочитаната ми таргет група клиенти са млади семейства, които търсят своето първо жилище. Място, където ще градят бъдещето си и ще отглеждат децата си.

3. Какъв тип недвижими имоти или район на София е вашата специалност?
Занимавам се основно с жилищни имоти - продажби и наеми, като основните ми райони са южните райони на гр. София. Посочените квартали са най-атрактивните в контекста на жилищния пазар на София, разположени до Южен парк, Витоша, с отлична транспортна обезпеченост ,бърз достъп до център и Южна дъга. Повечето от тях, като Стрелбище, Гоце Делчев, Иван Вазов, Лозенец са с отлично изградена инфраструктура, много търговски комплекси, детски градини, училища, медицински центрове. Други, като кв. Манастирски ливади, бележат ускорено строителство. Много от клиентите се ориентират към комплекси от затворен тип. 

4. 
От колко време работите в сферата на недвижимите имоти в София?
В сферата на недвижимите имоти в гр.София съм почти 20 години, като имах възможността да наблюдавам развитието на пазара, промените свързани с него, които в определени моменти налагаха адаптивност и различен подход.

5. Кой, според теб, е най-вълнуващият аспект в работата с недвижимите имоти?
Пазарът на недвижими имоти в София е изключително динамичен. Той изисква сериозен маркетинг, бърза реакция и точна оценка на специфичното търсене на всеки клиент. Заедно с това е много важно изграждането на доверие с клиента, което е гаранция за успешната работа. Много от моите клиенти са давали своите препоръки към техни близки и познати и така мрежата с клиенти, с които работя, се увеличава.

6. Кой е най-добрият съвет, който можете да дадете на клиентите си?
Най - добрият съвет, който обикновено давам на моите клиенти, е да мислят за конкретен имот инвестиционно, така че ако решат да го продадат след няколко години, да имат освен гаранция за инвестираната сума и вариант за печалба. Затова ги съветвам да се ориентират към възможно най-доброто местоположение, състояние на сградата, изложение. Всичко останало може да се промени.

7. Препоръчайте ресторант на нашите читатели?
След като обсъдим всички преимущества на конкретния имот, близките детски градини, училища, магазини, медицински центрове и транспорт идва момента да обърнем вниамние и на приятни квартални кафенета, ресторанти и увеселителни заведения. Едни от интересните заведения в Южните квартали са:

 кв. Стрелбище
р-т Ветрило, ул.Орехова гора 42 А
р-т Кайзер, ул.Златишки проход 15
р-т Регал, ул.Траянови врата 63

 кв.Гоце Делчев
р-т Азуро, бул.България 49 А
р-т Калипсо, ул.Костенски водопад 58
р-т Флай, ул.Рикардо Вакарини 3

 кв.Манастирски ливади
р-т Сторис, ул.Ралевица 85
р-т Розе, бул.България 132
р-т Ванила гардън, ул.Бяла акация 18


Ревюта от клиенти

Прочетете повече

Мартин Богданов

С помощта на Вашата агенция ние се сдобихме с първото си семейно жилище, поради което никога няма да забравим за добротата и съдействието на всички, които участваха и продължават да участват в процеса. Прочетете повече

Ивелина Александрова и Даниел Кирилов