0700 15 15 1 02 980 20 68

First Estates подкрепя първия конкурс, организиран от Фондация „Венцислав Янков“ за млади пианисти

На фокус

First Estates подкрепя първия конкурс, организиран от Фондация „Венцислав Янков“ за млади пианисти

Публикувано

05/05/2023

First Estates подкрепя първия конкурс, организиран от Фондация „Венцислав Янков“ за млади пианисти

Събитието ще се проведе на 16 май в Централен военен клуб.


Музиката има силата да вдъхновява, движи и въздига хора от всяка общност, а за големия български пианист и педагог проф. Венцислав Янков тя е източник на радост и удовлетворение през целия му живот. 


За да почете наследството на проф. Янков и да насърчи бъдещето на класическата музика в България, Фондация "Венцислав Янков" организира първия си конкурс за млади пианисти, а агенцията First Estates има честта да е сред спонсорите.


First Estates признава доминиращата роля, която културата и изкуството играят за развитието на обществото в България. 


"Вярвам, че културата и любовта към нея имат решаваща роля върху обществото и развитието на страната. За нас е чест и удоволствие да подкрепим Фондация "Венцислав Янков" в нейната мисия да отглежда млади таланти в областта на класическата музика ", споделя Паскал Дъфи, основател и изпълнителен директор на агенция First Estates. 


Конкурсът, който се провежда в две стъпки, кани млади пианисти между 13 и 20 години да изпратят видеозапис на своето изпълнение, като финалистите от двете възрастови категории ще бъдат избрани, за да излязат на финалния концерт, който ще се проведе на 16 май в концертната зала на Централния военен клуб.


Наградата за конкурса варира от 7 000 до 10 000 лева, в зависимост от възрастовата категория. Освен това, на финалния концерт ще бъде връчена и трета награда от 2 000 лева, която ще бъде определена чрез гласуване от публиката.


Журито за конкурса включва Клер Дезери, Франсоа Шаплин и Людмил Ангелов, известни музиканти и преподаватели в областта на класическата музика. Инициативата се провежда под патронажа на Министерството на културата, Посолството на Франция в България и Френския институт в България. 


Повече за Фондация „Венцислав Янков“ може да научите на този сайт: vyankoff.com