0700 15 15 1 02 980 20 68

Представяме Ви Здравко от Smartity

Представяме

Представяме Ви Здравко от Smartity

Публикувано

24/10/2018

Представяме Ви Здравко от Smartity

Днес имаме удоволствието да Ви запознаем със Здравко от “Smartity”. Той е електронен инженер, занимава се със системи за автоматизация/умни домове от 2005 год. – в началото в “Льогранд”, като основател и ръководител (2002-2009), a след това в “Smartity”.

В следващите две седмици ще ви разкажем в отделни теми по-подробно какви системи за автоматизация при разработването на „умни домове“ съществуват.

Ще се запитате: „Какво правят тези системи и от какво мога аз да възползвам?“

Системите могат да правят всичко онова, което бихте искали да изискате от тях, без ограничение. Например, могат да направят сутрешното Ви кафе, да ги управлявате с гласови команди, да пуснат в дома Ви човека, който почиства дома Ви само в деня, в който е уговорено, че ще дойде и много други. Всичко, което Ви хрумне като идея, би могло да бъде осъществено по желание на клиента.

„Моят съвет към Вас е да мечтаете нашироко за своя бъдещ дом, а след това да ни разкажете за него. Сигурната формула за щастлив живот в умен дом, е усещането за комфорт и защита, защото домът освен, че дава подслон, може да бъде и Ваш верен помощник в ежедневието“, споделя Здравко.

Системите за автоматизация имат 4 основни предимства - комфорт, икономичност, сигурност и забавление.

Например, всеки от нас би искал лесно и ефективно да управлява осветлението и климатизацията в дома си. Ако сте отворили прозорците, климатикът ще спре автоматично, докато не затворите или когато излизате от вкъщи и пуснете алармата, всички лампи ще се изключат. Съществуват много други възможности, за които ще Ви разкажем по-подробно в следващите статии.

За “Smartity”

Основана е през 2009 г. от Здравко и негов бизнес партньор с основна сфера на дейност интеграция на системи за автоматизация, инженеринг и консултиране на проекти за автоматизация. Те ръководят целия процес от началото до края: от идеята и разработването ѝ заедно с клиента, архитекта, дизайнера, през избора на продукти и системи, направата на проекти и чертежи, инсталирането и конфигурирането на системите в окончателния им вариант, до предаването им към клиентите/екипите за поддръжка, в случай, че става въпрос за хотел или офис.

Развиват дейността си както в България, така и с други страни от ЕС (Испания, Германия, Франция, Белгия). За 10 години са създали над 70 системи за автоматизация - в България са жилищни (апартаменти, къщи), а в ЕС - хотели, офис сгради, жилищни и затворени комплекси.

‘Smartity’ работи с над 30 партньори. Това им позволява по-голяма гъвкавост, според различните изисквания на всеки проект, клиент и дизайнер: като функции, бюджет и визия.

Заинтригувахме Ви? Очаквайте повече подробности относнo дейността на “Smartity” и завършените проекти на компанията в следващите ни статии, съвсем скоро.

Следете редовно публикациите на официалните ни Facebook & Instagram страници.