0700 15 15 1 02 980 20 68

Паскал Дъфи - Поставянето на потребностите на клиента на първо място винаги се отплаща

Представяме

Паскал Дъфи - Поставянето на потребностите на клиента на първо място винаги се отплаща

Публикувано

17/12/2014

Паскал Дъфи - Поставянето на потребностите на клиента на първо място винаги се отплаща

Паскал Дъфи е с френско-ирландски произход – предприемач и специалист в продажбите, чийто личен избор е да работи и живее в България. Опознава лично пазара на недвижими имоти в България през последните 10 години, а днес вече имплементира своята професионална визия за сегмента в своя нов проект - First Estates, агенция, която се позиционира във високия сегмент жилищни имоти в София.

Как се роди идеята за

First Estates е резултат от желанието ми да надградя пазара на недвижими имоти в София с компания, основана на иновация в своя подход и предлаганите услуги, компания, която е изцяло фокусирана върху потребителското изживяване.  Всичко това е видимо в нашата онлайн плаформа www.first.bg, която предлага разнообразни възможности за локализиране на Вашия имот. Възможностите варират от класическа карта до опция да очертаете сами район, релевантен на Вашето търсене върху картатата на София или да разгледате предлаганите в непосредствена близост до Вашата локация имоти. Също така ние вярваме във важността на това  предлаганите имоти да бъдат представени с максимално детайлно и информативно описание – от професионално заснетите снимки на имота до 360 визуализация на жилищната площ, детайлно описание за всяко помещение, план на имота и местоположение с приблизителна точност. Бихме искали клиентите ни да имат напълно реалистична преценка за всеки  имот, който ние оферираме. Освен това бихме желали да сме им в помощ за бързото и улеснено откриване на желания от тях имот.

Това, което ни прави различни вероятно е нашият бизнес модел. Ние градим нашата компания върху идеята да бъдем полезни на потребителя с богата гама от иновативни услуги – лесна за използване платформа за търсене на имот и персонална подкрепа във всеки етап от проекта на нашите клиенти. Вярвам, че клиентът би предпочел възможността да работи с определен брокер на недвижими имоти заради професионалните му  компетенции и умение да отстоява личните му интереси като купувач вместо да лавира между 10 различни агенции за недвижими имоти, само защото е харесал даден имот в тяхното портфолио. Като агенция ние разглеждаме целия пазар на недвижими имоти за нашите клиенти и не се колебаем да работим в партньорство, когато това е в техен интерес. Когато  клиент се срещне с някой от нашите консултанти, той трябва да отговори на редица важни въпроси. Този подход ни позволява прецизно да определим параметрите на всяко търсене и да спестим ценното време на нашите клиенти, като избегнем непълноценни огледи.

Какъв е Вашият целеви клиент?

Профилът на нашите клиенти в широк - различни възрастови групи и националности. Като цяло се стремим да предлагаме жилищни имоти в най-атрактивните за потребителите южни части на София / център, Лозенец, Изток, Иван Вазов и т.н./. Фокусът ни е върху жилища с различен характер: ново строителство, жилища, които изискват реновация, но притежават силен потенциал да се превърнат в желан за клиентите ни имот – за лично ползване или като инвестиция. От друга страна, бих искал да отбележа, че  съвсем наскоро отворихме и отдел корпоративни и офис имоти във First Estates под ръководството на Мира Карабиберова – добре известно име на доказан професионалист в този сегмент в последните 15 години.

Как гарантирате високото качество в обслужването на своите клиенти?

Нашият основен фокус продължават да бъдат услугите в сегмента на недвижимото имущество и както вече споменах, ние сме концентрирани върху потребностите и търсенето на клиента от една страна, а друга върху правилната оценка и анализ на това в каква степен неговото търсене е реалистично и ако се налага заедно променяме фокуса на търсене, съобразявайки го със заложения бюджет. Това е процес, който може да отнеме няколко месеца, които ние с радост инвестираме във всеки наш клиент. Въпреки това, аз вярвам, че нашето най-голямо предимство е в предлагането на цялостно завършен модел от иновативни услуги, насочени към клиента. Така например, ние предлагаме архитектурни услуги чрез архитектът на First Estates,който е на разположение на нашите клиенти когато техните проекти изискват и архитектурен дизайн. Също така предлагаме професионална оценка на имоти, управление и поддръжка на имот, ипотечни решения и съвети, юридически услуги,  а отскоро и застрахователни услуги посредством нашия ексклузивен партньор Нетинс Брокерс ООД.

Какви са Вашите прогнози за пазара на недвижими имоти в България? За покупка или за продажба на имот е подходящ моментът и защо?

Преди да погледнем в бъдещето, бих искал да изтъкна отчетливата тенденция за ръст в пазара на недвижимите имоти в София през последните шест месеца. Наблюдава се нарастване в запитванията за придобиване на имот, а също така и увеличен брой на осъществените сделки. Всичко това е сигурен белег за излизане от рецесията и стабилизиране на цените на имотите. Ако тази тенденция на завръщане към едни стабилни нива на осъществените имотни сделки  продължи, смятам, че ще има слабо покачване в цените на имотите през първото шестмесечие на 2015 г. Със сигурност мога да кажа, че скоро няма да се върнем към нивата на продажби от периода преди кризата, но реалистично можем да очакваме от 5 до 7% ръст през 2015 г., а може би и повече в зависимост от района. Можете да прочетете повече за нашите пазарни прогнози за идващата 2015 година в нашия блог.

Благодарим на нашите приятели от Vagabond за прекрасното интервю!