0700 15 15 1 02 980 20 68

Какво трябва да знаете за недвижимите имоти

Индустрията отблизо

Какво трябва да знаете за недвижимите имоти

Публикувано

17/10/2019

Какво трябва да знаете за недвижимите имоти

Ако планирате да купувате, продавате или наемате недвижим имот, е хубаво първо да се информирате за актуалните тенденции в тази сфера. В случай, че сте се спрели на имот, който смятате, че си струва, по-късно е възможно да разберете, че бихте могли да сключите много по-добра сделка. За да предотвратите подобни ситуации, уверете се, че знаете настоящите цени, тенденции и фактори, които влияят върху цената на недвижимите имоти. Ето списък на най-ценните съвети, които консултантите на недвижими имоти дават.

Независимо от това къде бихте искали да продадете или закупите недвижим имот, има хора, които наблягат повече на определени райони в града. За да проверите дали това е оправдано, проверете средните цени на имотите и данните, показващи лихви и средния брой хора, които търсят имоти в този район, спрямо броя на имотите за продажба. Това ще ви даде много добра реалистична представа за нещата.  

Отговорът е: ДА. За повечето клиенти, местоположението на имотите продължава да бъде от голямо значение. Когато търсите да закупите дом, не забравяйте, че е добре той да бъде близо до местата, които ви интересуват, като работното ви място или училища/детски градини за вашите деца. Освен това помислете за дома си и като за инвестиция, тъй като може да не живеете в него дълго и поради някаква причина да решите да се преместите скоро след това. Не е особено добра идея да закупите имот в район, където цените намаляват от известно време. Твърде вероятно е тенденцията да се запази и за в бъдеще и тогава ще загубите повече.

Има много положителни аспекти в това да търсите къща, която вече има всякакви удобства, необходими за живеене. Домовете, които са енергийно ефективни, стават все по-популярни, тъй като хората искат да спестят пари от текущи разходи и да допринесат за защитата на планетата. 

Както и в много други неща в живота, времето може да играе много важна роля, що се отнася до имоти. Пазарът на недвижими имоти е динамичен и в случаите, когато има повече или по-малко търсене, това се отразява на наличността и съответно на цените. Важно е да намерите най-подходящото време за закупуване на имот, като междувременно следите цените. От друга страна, ако бихте искали да продадете имота си, подгответе дома си още от зимата, за да получите най-добрата възможна цена/оферта.

Ще забележите, че тези “златни” правила и тенденции продължават да са актуални и до днес. Въпреки това всеки пазар има своите особености и трябва да сте запознати с тях, ако искате да направите най-добрия избор, когато става въпрос за инвестиция в недвижими имоти.

**Тази блог статия е предоставена от Диана Смит.

Ако статията ви е харесала, следете редовно публикациите в блога и харесайте официалните ни Facebook, Instagram & LinkedIn страници за актуални новини от света на имотите.