0700 15 15 1 02 980 20 68

11 начина да подготвим дома си за есента

Индустрията отблизо

11 начина да подготвим дома си за есента

Публикувано

19/09/2019

11 начина да подготвим дома си за есента

Чувството да се прибереш у дома и да усетиш топлината, е безценно. Промяната на сезона е идеалното време да подготвим жилището си за есента. От подрязването на тревата, до направата на собствена декорация, или обзавеждане на всекидневната с мека мебел, има много неща, които можете да направите, за да придадете на дома си уют и приветливост. 

Подрязването на тревата пред дома, в случай, че сте в къща, ще придаде спретнат вид на през есенните месеци. Изчакайте тревата да порасне достатъчно и чак тогава я подрежете. Въпреки че ще изисква известна поддръжка, няма да е толкова често, както през лятото.

Почистването на готварската печка не е популярно домашно задължение, но определено е добра идея по това време на годината, особено ако планирате да прекарате повече време вкъщи през студените месеци, а защо не и да готвите.

Всички знаем и практикуваме пролетно почистване на жилището си но забравяме, че есента също е идеален момент за това.  Почистване на первазите, обирането на паяжините и преподреждане на шкафовете са все дейности, които ще направят дома блестящ и готов за зимата.

Прочетете още как да подготвите имота си за продажба. 

Ако ползвате камина през зимата, почистете я добре преди това. Отстранете всички сажди и прах и я подгответе за студените месеци.

Есенните потпури могат да трансформират дома ви. Поставени в елегантна купа, те могат да бъдат както страхотна декорация, така и да допринесат за по-хубавата домашна обстановска с аромата си. Ако нямате време да си направите сами, винаги може да си купите.

Портокали, плодове от хвойна, канела, ванилия и шипка са много подходящи съставки за потпури и ще създадат страхотна есенна атмосфера в жилището.

Есента е перфектното време да дарите ненужните си дрехи за благотворителност и да рачистите шкафовете и гардеробите. Можете да оставете дрехите в контейнер за даряване на текстил пред някои от големите вериги супермаркети в София, където са позиционирани.

Свещите създават перфектното усещане за уют и релаксираща вечер. Предлага се голямо разнообразие от аромати. Можете да добавете интересен свещник или масивна свещ за по-добър ефект.

Няма нищо по-добро от това да се сгушиш под оделото в студените месеци. Поставянето на топли възглавници и одеала върху дивана или на леглото могат да променят пространството. Изберете текстил с есенна тематика или в ярки нюанси, за да контрастира на мрачното време навън.

Нова ковертюра на леглото може да промени цялостния вид на спалнята ви и да ви разнообрази. Изберете забавен принт, за да нямате търпение да скочите в леглото вечер.

Смяната на изтърканите завеси с нови, може много да освежи обстановката в стаята. Правилните цветове и материя пердета ще изолират дома от усещането за студено време. Вземете си по-плътни завеси през есента и ще сте готови, когато зимата пристигне.

Понеже прекарваме повече време в дома през есента и зимата, добра идея е да освежим стените в стаята. Обновявайки боята в стаята, ще светнете пространството и ще ви зареди с позитивно настроение.

Ако статията ви е харесала, следете редовно публикациите в блога и харесайте официалните ни Facebook, Instagram & LinkedIn страници за актуални новини от света на имотите.