0700 15 15 1 02 980 20 68

Защо да работите с консултант по недвижими имоти?

Индустрията отблизо

Защо да работите с консултант по недвижими имоти?

Публикувано

08/08/2019

Защо да работите с консултант по недвижими имоти?

В днешно време, повече от половината купувачи започват търсенето на своето бъдещо жилище онлайн. Това обаче не означава, че те нямат нужда от професионално съдействие в този процес. Тук на помощ идват консултантите по недвижими имоти. Всъщност, близо 90% от купувачите са закупили жилища чрез агенция за недвижими имоти.

В какво се състои работата на консултанта и какво можете да очаквате от него?

Консултантите по недвижими имоти се занимават професионално и познават всички аспекти на сделките с недвижими имоти. Те обявяват жилища за продажба, помагат на купувачите да навигират успешно в процеса, показват имоти на потенциалните купувачи и се занимават с цялата документация по сключване на сделка.

В допълнение, освен че консултантите обявяват имот за продажба, от тях се очаква и да го продадат. Затова, ако продавате имот, очаквайте агента ви да го рекламира сред мрежата си от потенциални клиенти, да съдейства с направата на атрактивни снимки и да го рекламира и популяризира в онлайн пространството.

Вашият консултант по недвижими имоти ще защитава Вашите интереси по време на сделката и ще бъдете спокойни, че няма да възникнат конфликти в процеса.

Междувременно, вижте как да подготвите имота си за продажба. 

Какво да очаквате, когато работи с консултант по недвижими имоти?

Консултантът по недвижими имоти ви представлява в процеса на покупка или продажба на жилище. От друга страна, те се съобразяват с Вашите изисквания и очакват одобрението Ви, преди да продължат напред в процеса по сделката.

Независимо дали купувате или продавате жилище, консултантът по недвижими имоти може да Ви помогне успешно да се ориентирате в процеса. Когато намерите квалифициран и добър професионалист, който да се грижи за вашите нужди, самите Вие ще се уверите за какво плащате неговата комисиона.

Ако статията ви е харесала, следете редовно публикациите в блога и харесайте официалните ни Facebook, Instagram & LinkedIn страници за актуални новини от света на имотите.