0700 15 15 1 02 980 20 68

Възможности за надграждане и разширяване на функциите на системите за умен дом

На фокус

Възможности за надграждане и разширяване на функциите на системите за умен дом

Публикувано

14/03/2019

Възможности за надграждане и разширяване на функциите на системите за умен дом

Един от най-големите плюсове на системите за автоматизация е тяхната гъвкавост и възможност за разширяване на възможностите им.

Когато имате стандартна електрическа инсталация в дома, офиса или в хотела, всяка промяна на функциите или на мащаба ѝ, винаги ще е свързана с прокарването на нови кабелни трасета – както ако искате да включвате лампата от още едно място, така и ако желаете да разделите осветлението в стаята на два кръга. Ремонт, при всички положения, ще бъде необходим, дори ако ви хрумне да промените само управлението на щорите, пердетата или отоплението. А кой обича ремонтите?

Тук идват ползите от системите за автоматизация, а именно с избягването на всички видове неудобства, прахоляк и досадни дейности, тъй като всяка система има възможността за преконфигуриране на функционалностите и за надграждане на функциите ѝ. Доколко това преимущество ще бъде използвано ефикасно, зависи от инвеститора, проектанта, дизайнера, изпълнителя, интегратора.

Първата и най-важна крачка е подготовката преди изготвянето на пълен и обмислен, според нуждите проект. Втората стъпка е разговорът с хората, които ще ползват системата, в зависимост от това дали е за техните нужди, желания, начин на живот. Можете да ни разкажете за това как си представяте идеалния дом, като си представите, че нямате никакви ограничения, а оттам нататък проектантът, дизайнерът и интеграторът могат да започнат работа по проекта и осъществяването на най-смелите ви мечти.

При първоначалното планиране, е важно да бъдат обмислени всички детайли за бъдещото надграждане на системата. Това може да са допълнителни кабелни трасета, по-добре оразмерено ел. табло, по-гъвкаво структурно окабеляване и неща, които гарантират, че тя ще бъде функционална и отговаряща на нуждите ви и след повече от 10 години.

Ще сте приятно изненадани за това колко надеждна и ефективна може да бъде една система за умен дом, каквато дори и в най-смелите си мечти не сте си представяли. Нашите партньори от Smartity могат да ви съдействат за мечтания умен дом, а ние от First Estates ще се радваме да ви помогнем в неговото намиране. 

Ако статията ви е харесала, следете редовно публикациите в блога и харесайте официалните ни Facebook & Instagram страници за актуални новини от света на имотите.