0700 15 15 1 02 980 20 68

Как системите за автоматизация могат да бъдат адаптирани към нуждите на всеки потребител

На фокус

Как системите за автоматизация могат да бъдат адаптирани към нуждите на всеки потребител

Публикувано

15/01/2019

Как системите за автоматизация могат да бъдат адаптирани към нуждите на всеки потребител

Един от най-големите плюсове на системите за автоматизация е възможността те да бъдат съобразени с индивидуалните нужди на всеки потребител. Когато избирате система „Умен дом“, независимо дали тя ще обслужва офиса, дома или ще бъде интегрирана в хотел, административна сграда, тя ще бъде проектирана и съобразена с вашите конкретни изисквания.

Една от основните причини да бъдат толкова търсени и желани е, че няма стандартни, готови или типови системи за автоматизация. Те са гъвкави и  всичко зависи от намерението и техническа компетентност на вашия системен интегратор.

Всеки един проект започва с първа фаза по изготвяне на заданието, която е ключова и за съжаление често подценявана. В нея трябва да бъдат уточнени всички важни параметри – търсени функционалности, системи, които ще бъдат управлявани, технически детайли и други. Колкото по-изчерпателно е изготвена задачата, толкова по-добра концепция и резултат ще имате.

Нашият съвет е да отделите достатъчно време, за да поработите над вашето задание – това ще ви спести изключително много време, средства, а и нерви в следващите етапи. Може да бъде необходимо възложителят, проектантът, изпълнителят, архитектът или дизайнерът да дадат своите изисквания, въз основа на които да се изготви концепцията, а след това да се разработи и самия проект.

В следващите редове ще говорим за това как системите за автоматизация се адаптират към потребителите, които ще обслужват. За целта, е необходимо да има ясни изисквания към тях, акуратно изготвено задание и на следващ етап - добър план.

Основните неща, на които ви съветваме да обърнете внимание са: какви системи бихте искали да управлявате – осветление, засенчване, ОВК (отопление, вентилация и климазитация), отдалечен контрол и да помислете за това какво ще използвате в бъдеще.

Добрият проектант ще предвиди всички детайли, за да получите възможно най-добрата система, която да отговаря на вашите текущи и бъдещи нужди.

Пред Smartity стои задачата да ви покаже и предложи функциите, системите, мащаба и типа на системата, която най-точно ви подхожда, а от вас единственото, което се очаква е да им разкажете за мечтания дом, офис, вила, а защо не и хотел.

Следващата стъпка е схемата за изпълнение, която се опира на детайлно изготвеното задание и ще даде насоки на изпълнителя относно реализирането му.

Съветваме ви да не бързате и да отделите достатъчно време за изграждането на концепцията си за система „Умен дом“. Дайте пълна свобода на идеите си и не се страхувайте от това дали ще могат да бъдат осъществени, защото ще останете приятно изненадани за това колко реални могат да бъдат фантазиите ви.

И едно последно намигване от „Smartity”: „Добрият системен интегратор обича да бъде предизвикван от клиентите си – опитайте и ще видите колко приятно е това за нас.“

В случай, че сме ви заинтригували и искате да получите по-подробна информация за това как можете да се възползвате от нашите услуги и тези на Smartity, може да се свържете се с нас на 0700 15 15 1.

Очаквайте следващата тема съвсем скоро на нашия блог, а до тогава следете редовно публикациите на официалните ни Facebook & Instagram страници.