0700 15 15 1 02 980 20 68

Основните плюсове за потребителите на системите за автоматизация

На фокус

Основните плюсове за потребителите на системите за автоматизация

Публикувано

22/11/2018

Основните плюсове за потребителите на системите за автоматизация

Преди няколко седмици, имахме удоволствието да ви запознаем със Здравко и дейността на “Smartity”. Разказахме Ви и за така наречените „умни“ домове, основните превилегии на системите за автоматизация и каква полза имат те за вас като потребители. 

В следващите редове ще ви разкажем по-подробно за това кои са плюсовете от потребителска гледна точка и как можете да имате мечтания дом.  

Основните предимства, които системите за автоматизация ви предоставят, са комфорт на обитаване, сигурност в ежедневието ви, икономия на разходите и не на последно място - забавление. 

Комфортът на обитаване

След всичко изброено, със сигурност ще искате температурата в дома ви да се регулира лесно и интуитивно, осветлението да бъде такова, каквото на вас ви е приятно или пък да не светят лампите в стаите, в които няма никой. Примери, като тези, всеки от нас може да даде много, нали?

Комфорт е, когато се събудите още по тъмно в понеделник, кафе машината да е направила точно вашето си кафе – толкова силно и толкова дълго, сякаш сами сте го приготвили. Именно това усещане за удобство и лекота осигуряват нашите системи – те са създадени да работят според вашите нужди, а не да се налага да се приспособявате към функциите им.

Сигурността в дома ни е от голямо значение, когато го създаваме. Тя ще бъде свързана с различните сензори за наводнение, дим, изтичане на газ, които ще се грижат вие и любимите ви хора да са винаги в безопасност. 

Най-честият пример от практиката на “Smartity” е сензор за наводнение – в баня, в мокро помещение или дори в кухнята: когато сме на работа или на почивка и се случи подобна авария, освен че вашата система „Умен дом“ ще ви извести за теча, ще може и да спре крана на водата. Хитро, нали?

В случай, че по време на почивката си получите неприятна изненада, че се е спукала тръба в дома ви, то можете да бъдете спокойни, че водата е спряна и щетите са ограничени, а ваканцията ще бъде по-приятна.

Сигурността е и възможността да проверите дали сте изключили ютията, след като сте гладили рано сутринта... Да, ние също имаме ютии и те не работят сами, а би било чудесно! :)

Третият фактор, който няма как да пропуснем да ви споменем, е икономията на ток, вода, газ, която тези системи ви осигуряват. Тайната е, че чрез фино регулиране на температурата и многобройни преизчисления в реално време, вашата система може да намали сумата за отплителен сезон с 20-45%. Звучи ви сложно? Е, ще ви дадем нагледен пример:

Жилище от 120 кв.м. с отопление на ТЕЦ: реалното намаление на сметките за отоплителен сезон е 35.6%, а при семейство с бебе в апартамент от 109 кв.м., в който има термопомпа с радиатори и бойлер, всичко се захранва на ток. Икономия по техни изчисления: 27,3% от сметките за ток.

Не на последно място оставяме и времето за забавление, защото какво е дом без смях? Ако обичате да слушате музика, то как ви се струва идеята да се чува във всички стаи? Ако често имате приятели на гости, ще искате да слушате различна музика, според повода, а представете си, когато някой гост иска да ви пусне нещо ново, което е открил, няма да се занимавате с прехвърляне на файлове, USB стикове и подобни: необходимо е само да се въведе код и песента да зазвучи.

Всички тези примери са малка част от желанията на клиентите на “Smartity” и всички те са се превърнали в реалност. Хората са изключително изобретателни в идеите си, когато мисля в посока как да улеснят живота си.

Ако се чудите как да направите деня си по-лесен и приятен, то компанията има нещо за вас. Създали са демонстрационен, напълно автоматизиран дом, в който ще ви демонстрират в реална обстановка как системите за жилищна автоматизация могат да ви улеснят и ще ви запознаят с техните възможности. 

Очаквайте съвсем скоро следващата публикация на тема „Как системите могат да бъдат адаптирани към нуждите на всеки потребител“.

Следете редовно публикациите на официалните ни Facebook & Instagram