0700 15 15 1 02 980 20 68

Запознайте се с Ребека от Eat Stay Love Bulgaria

Представяме

Запознайте се с Ребека от Eat Stay Love Bulgaria

Публикувано

13/04/2016

Запознайте се с Ребека от Eat Stay Love Bulgaria

Като представители на обществото от чужденци, избрали България за свой дом и страна, ние винаги се радваме, когато имаме възможността да срещнем и да работим с други съмишленици. Днес Ви запознаваме с  Ребека и нейния проект Eat Stay Love Bulgaria.

Разкажи ни за

Преди малко повече от две години се преместих да живея в София и се опитвах по всякакъв начин да намеря информация на английски за интересни места и неща, които можеш да правиш тук. Реших, че би било добре да пиша в блога си за хубавите места, които съм открила. По този начин е лесно да ги споделям с приятелите си, а и да помагам на други хора, които са попаднали в ситуация, подобна на моята, когато пристигнах тук. Постепенно започнах да добавям все повече и повече информация в блога и в крайна сметка той се превърна в своеобразен гид за чужденци, посещаващи или живеещи в България.

 

Защо реши да се преместиш в София?

Приятелят ми е българин – срещнах го в Лондон преди около 5 години. Известно време пътувахме и работихме заедно, докато не се появи възможност да започнем заедно работа в София. Вече бях идвала веднъж и ми хареса доста, затова си казах „Защо не?“ Оттогава насам работя в отдел „Маркетинг и продажби“ на българска компания, занимаваща се с международни продажби на софтуер. Много съм щастлива, че работата ми в София ми дава възможност да пътувам и да се връщам в Англия доста често, така че никога не ми става мъчнo.

 

Какво ти харесва в живота в София?

Беше ми много лесно да се установя в София. Тук има много сплотена общност от чужденци, а и се сприятелих с доста българи. През лятото центърът на града става един от най-красивите, които съм виждала. Уличните кафенета и ресторанти по оживените булеварди, хубавото време и атмосферата – всичко е прекрасно!

Какво би посъветвала другите чужденци, които искат да се установят бързо тук?

Бих им предложила да се включат в колкото се може повече общности. Ако се регистрират в посолството на държавата си, ще имат възможност да участват в много събития, което е чудесен начин да се срещнат със сънародници. Друга възможност са групи за чужденци като Internations, които организират седмични събирания, а за жените има и International Women’s Club. Откакто пристигнах съм активно свързана с всяка от тези групи и ги смятам за чудесен начин да срещнеш нови приятели.

 

Говориш ли български?

Малко ме е срам, но не. Лека полека започнах да разбирам езика, но не съм се заемала с учене, така че говоренето ме затруднява. Смятам да започна уроци скоро, въпреки че до момента винаги ми е било доста лесно да се справям и без да говоря българки. Повечето хора в София говорят английски и са много услужливи.

 

Кое е любимото ти място в България?

Вече са толкова много! Обожавам Черноморието около Созопол и Несебър, обичам целия район около Велико Търново, както и Пловдив. Опитвам се да посещавам колкото се може повече места из България и да пиша за тях в блога, така че можете да намерите всичките ми любими местенца там.