0700 15 15 1 02 980 20 68

„Витошка” – усмивката на София

Зона на Месеца

„Витошка” – усмивката на София

Публикувано

29/08/2014

„Витошка” – усмивката на София

София – с истории и настроения

София е градът, който „Расте, но не старее”. Понякога е облечена в мъгла, друг път в светлина. Понякога е тиха и замечтана, друг път  - шумна и развеселена. Чарът на това неостаряващо момиче се крие в тихия й глас, с който нашепва романтични истории за отминали времена и лудешкият й смях, когато се забавлява!

 

„Витошка” – от начало до край

Бул. „Витоша”, по-известен просто като „Витошка”,  е онзи цветен аксесоар в „косите” на София, без който тя би изгубила част от своя колорит и неповторим чар!

Величественият катедрален храм „Света  Неделя” и едноименният площад поставят началото на пешеходната зона, а опитвайки се да достигнете с поглед до нейния край, очите Ви неминуемо ще срещнат заоблените върхове на Витоша – планината, чието име носи най-пъстрият столичен булевард!

 

Усмивката на София

Ако обаче желаете да почувставате пулса на „Витошка”, просто трябва да поставите ръка върху самото й сърце и да потънете в цветовете на десетките малки кафенета и ресторанти наоколо, ароматите на силно кафе и ванилов сладолед, мелодията на уличния саксофон и блясъка на големите витрини! Защото „Витошка” е именно това – цветна градска спирала от вкусове и аромати, които да опитате, музика, на която да се насладите, разговори, на които да се отдадете и отлична възможност за шопинг, на която трудно ще устоите!

 

Тишина. На крачка от шума на града.

Макар и в самото сърце на шумния град – „Витошка” е локация, която ще Ви изненада със своята непосредствена близост до тихи и малки улички, където София отново ще  разказва с тих глас своите стари истории, ще ви заведе  до уютни квартални магазинчета и малки книжарници и не на последно място -  гостоприемно ще Ви предложи възможността за уютен дом, притихнал  в спокойствието на задната уличка!

 

Това, за което наистина си струва

Ако „Витошка” предлагаше единствено шумни възможности за постоянно забавление, то тя не би претежавала онзи специфичен чар на София да бъде ту мъдра, ту лекомислена!  Именно  тук можете да откриете и най-ценното – възможност за добро образование за Вашите деца!

 

Сградата на 22-ро СОУ „Георги Стойков Раковски” се намира на бул. „Витоша” 134 от 110 години! Училището е приемник на емблематичната за София - 2-ра Софийска Мъжка Гимназия и едно от най-добрите места, където децата Ви да получат своя силен старт в образованието!

На минути пешеходно разстояние от „Витошка” тихата уличка „Цар Петър” предлага и възможност за целодневна детска градина за по-малките деца, а близките зелени паркове и реновирани детски площадки ще ги зарадват с чудесни възможности за игри и през уикенда!

 

Ако вече сте взели решение вашият нов дом да бъде  в самото сърце на София или на крачки от него, „Витошка” Ви очаква с голяма усмивка и обещание, че именно тук ще откриете и динамиката на града, и тишината на дома!